Jar prichádza pre - Milovníka vína a vinára.
Jar je v našich končinách veľmi obľúbené obdobie. Po tuhej mrazivej zime, kedy sme pili prevažne ťažšie červené vína se na jar naopak prikláňame k rozkvitnutým bublinkám a k bielemu vínu.
Jar je v našich končinách veľmi obľúbené obdobie. Po tuhej mrazivej zime, kedy sme pili prevažne ťažšie červené vína se na jar naopak prikláňame k rozkvitnutým bublinkám a k bielemu vínu.
Prvé jarné lúče nás lákajú von do záhrady, aby sme sa mohli kochať prírodou a rozjímať nad rozkvitnutými stromami s pohárom rozvoňaného Sauvignonu alebo Muškátu.
Teplé jarné počasie nás priamo vyzýva k posedeniu s priateľmi, ku ktorému si radi dáme bublinky vo forme Prosecca s nimi nikto nepohrdne, ba naopak skôr vašu návštevu potešíte. Nie ste na bublinky? Nevadí, chybu určite neurobíte ani s výbornou a overenou Pálavou, ktorá je skôr sladšieho charakteru a majú ju radi všetci.
Ako vnímá jar vinár
Pre vinárov samotných je jarné obdobie príjemné, a preto po studenej zime radi vyrazia do pučiacich vinohradov so slniečkom na oblohe a bez zimnej bundy. Na jar sa vinári dostávajú k ochutnávke svojho hotového produktu vo fľaši, na ktorom sa najviac nadreli na jeseň pri hektickom zbere hrozna a jeho rýchlom spracovaní. Nie je vinára, ktorý by po zimnom zrení svojho vína nečakal na prvé reakcie priateľov a zákazníkov na jeho nový ročník vína a to sa deje práve na jar.
Heslo vinára?
Držme si palce nech nám je všetkým matka príroda naklonená a sme všetci zdraví, náš vinohrad se tiež teší zdraviu a nech sa nám podarí vypestovať krásne hrozná a z nich vyrobiť skvelé víno ☺, v kľudnej a zdravej zemi.